Graag wil ik hierbij iedereen uitnodigen om hun Basset Hound die geboren is tussen 2 december 2017 en 31 december 2018 in te schrijven voor onze JongeHondenDag.

Schrijf je snel in, sluitingsdatum 18 augustus !!

!! Pupkopers hoeven geen lid te zijn van de NHBC om mee te mogen doen en worden van harte uitgenodigd deze dag aanwezig te zijn !

Dit jaar 20 nesten met in totaal 86 pups! Een enkeling hiervan is mogelijk als pup nog overleden en een 13 tal honden hiervan zijn woonachtig in het buitenland (waarvan de meesten te ver weg, zodat deze zeker niet aanwezig zullen zijn).

Ook honden die naar het buitenland zijn gegaan en tevens de hier ‘woonachtige’ uit het buitenland afkomstige Basset Hounds met stamboom en geboren in deze periode mogen aangemeld worden voor deze dag.

Inschrijven kan via het formulier (downloaden) in The Nose of online via deze link.

De Jongehondendag is voor onze rasvereniging en fokkers een zeer belangrijke dag, omdat op dat moment gekeken wordt hoe het ervoor staat met ons ras. Fokkers kunnen onder andere zien of ze de goede keuzes hebben gemaakt bij het kiezen van de ouderdieren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kijken of een bepaalde oudercombinatie voor herhaling in aanmerking komt.

Misschien klinkt dit allemaal heel serieus en denkt u: ‘Zoiets is niets voor mij’. Het wordt echter gewoon een gezellige dag waarop u kunt kennis maken met de eigenaren van de broers en zussen van uw hond. Ook kunt u even gezellig kletsen met de fokker en natuurlijk is het leuk om zelf even je eigen hond te vergelijken met de nestgenoten.

Alhoewel het voor u en de hond gewoon een ontspannen en plezierige gebeurtenis moet worden, zou het wel mooi zijn als de hond in de ring even vlot aan de riem mee zou lopen en wanneer de keurmeester even de tanden kan bekijken. Dit kun je thuis al een paar keer oefenen door een keer de lippen op te tillen zodat je het gebit kunt zien. Ook kun je eens een kennis vragen om ter oefening een keer te kijken zodat hij/zij het ook goed toelaat bij een vreemde. Til er echter niet te zwaar aan en ook niet wat betreft het verslag van de hond dat u zult krijgen. Het blijft gewoon uw lieveling !!

Tijdens deze JongeHondenDag wordt ook de altijd gezellige BassetBuitenBoel gehouden (zie activiteit BassetBuitenBoel) dus schrijf het alvast in uw agenda!!

De nestenlijsten vind u hieronder:

Let op!

Wegens technische complicaties zijn de inschrijvingen voor de jongehondendag 2019 niet aangekomen. Indien heeft u ingeschreven voor of op 12 augustus 20:00 uur via het digitale inschrijfformulier dan raden wij u aan om nogmaals in te schrijven.