Uitnodiging voor de JongeHondenDag keuring op zondag 30 augustus 2020

plaats: kynologenclub Apeldoorn (AKC), polderweg 5 te Apeldoorn

Om aan de regels van de overheid (RIVM) te kunnen voldoen, kwa afstand, aantal mensen, ook voor in de kantine:
!! Dit jaar alleen de keuring van de jonge honden helaas ZONDER de BassetBuitenBoel !!

Graag wil ik hierbij iedereen uitnodigen om hun Basset Hound die geboren is tussen 25 december 2018 en 25 december 2019 in te schrijven voor onze JongeHondenDag.

!! Pupkopers hoeven geen lid te zijn van de NHBC om mee te mogen doen en worden van harte uitgenodigd deze dag aanwezig te zijn !

Dit jaar 24 nesten met in totaal 134 honden ! Een enkeling hiervan is mogelijk als pup nog overleden en een aantal honden hiervan zijn woonachtig in het buitenland (waarvan de meesten te ver weg, zodat deze zeker niet aanwezig zullen zijn).

Ook honden die naar het buitenland zijn gegaan en tevens de hier ‘woonachtige’ uit het buitenland afkomstige Basset Hounds met stamboom en geboren in deze periode mogen aangemeld worden voor deze dag.

De inschrijving sluit 16 augustus 2020!

Het inschrijfformulier https://www.nbhc.nl/inschrijfformulier-jongehondendag-2020/

Genodigden nestenlijst: nestenlijst-jhd-20

De Jongehondendag is voor onze rasvereniging en fokkers een zeer belangrijke dag, omdat op dat moment gekeken wordt hoe het ervoor staat met ons ras. Fokkers kunnen onder andere zien of ze de goede keuzes hebben gemaakt bij het kiezen van de ouderdieren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kijken of een bepaalde oudercombinatie voor herhaling in aanmerking komt.

Misschien klinkt dit allemaal heel serieus en denkt u: ‘Zoiets is niets voor mij’. Het wordt echter gewoon een gezellige dag waarop u kunt kennis maken met de eigenaren van de broers en zussen van uw hond. Ook kunt u even gezellig kletsen met de fokker en natuurlijk is het leuk om zelf even je eigen hond te vergelijken met de nestgenoten.

Alhoewel het voor u en de hond gewoon een ontspannen en plezierige gebeurtenis moet worden, zou het wel mooi zijn als de hond in de ring even vlot aan de riem mee zou lopen en wanneer de keurmeester even de tanden kan bekijken. Dit kun je thuis al een paar keer oefenen door een keer de lippen op te tillen zodat je het gebit kunt zien. Ook kun je eens een kennis vragen om ter oefening een keer te kijken zodat hij/zij het ook goed toelaat bij een vreemde. Til er echter niet te zwaar aan en ook niet wat betreft het verslag van de hond dat u zult krijgen. Het blijft gewoon uw lieveling !!

Voor zover mogelijk zullen ook de ouderdieren bij de nesten aanwezig.