NBHC
Nederlandse Basset Hound Club

40 jaar geschiedenis

De Nederlandse Basset Hound Club (NBHC), werd op 18 juni 1983 opgericht. De club met haar bijna 550 leden verdeeld over het hele land streeft er naar de belangen van de Bassethound in de breedste zin te behartigen. De laatste nieuwtjes rondom de Basset Hound en onze rasvereniging lees je hier op onze website. Altijd als eerste op de hoogte? Word lid en ontvang het clubmagazine ‘The Nose’ in de brievenbus. Helemaal niets meer missen? Volg ons ook op Facebook!

Foto's NBHC 40 jaar


Wat heeft de NBHC u te bieden:

De Jonge honden dag
Dit evenement wordt één keer per jaar georganiseerd.
De jonge honden (ca. 12-23 maanden) worden uitgenodigd, zij worden nestgewijze en individueel beoordeeld e.v. tezamen met één of beide ouders door een erkende Basset Hound keurmeester.
Wat is de bedoeling van deze dag?
U als jonge honden eigenaar(s) een ideale gelegenheid te bieden voor een reünie
Wij en ook u maken dan tevens gebruik van deze dag om de zo noodzakelijke informatie te verkrijgen over hoe de Bassethound zich in Nederland ontwikkelt.
Dit is een unieke kans voor de fokkers, keurmeesters, eigenaren van de honden en andere belangstellenden om een goed overzicht te krijgen van de nieuwe generatie Bassethound.


De Basset Buiten Boel
Deze dag wordt als het enigszins mogelijk is gecombineerd met de jonge hondendag en staat voor gezelligheid en ontspanning voor en met uw hond.
Verschillende spelletjes zoals de Hazenrace, de Baviabak, Koek en kluifhappen, staan elk jaar weer op het programma.
De fotograaf, vachtverzorgers, voedingsadviseurs en gedragsdeskundigen zijn ook aanwezig.
Verschillende kramen met artikelen voor u en uw hond, niet te vergeten de NBHC-loterij met fantastische prijzen.

De Kampioensclubmatch
De kampioenschapsclubmatch is voor alle Bassethoundliefhebbers en -eigenaren de gelegenheid om op een gemoedelijke en plezierige wijze aan een tentoonstelling deel te nemen. De organisatie en de vele medewerkers doen er alles aan om het u naar de zin te maken, de sfeer is altijd uitstekend, het terrein is groot, de catering goed en u kunt buiten de locatie een heerlijke wandeling maken.

Wandelingen
Door de NBHC worden jaarlijks een aantal wandelingen georganiseerd waar zowel leden als niet leden aan kunnen deelnemen.

Het Bestuur


Statuten